Zilele Orașului Turceni 2019

Iulie de poveste la Turceni

Pe parcursul a trei zile, orașul Turceni a fost gazda numeroșilor artiști de renume regional (Claudia Dascălu, Dumitru Vasilescu, Ilie Dură, Elena Bălan, Emil Badea și formația Triton), dar și național (Alb-Negru, Lora cu band-ul, Elena Gheorghe cu band-ul, Cornelia și Lupu Rednic, Aurel Tămaș cu band-ul și Holograf).

Cel mai spectaculos eveniment al verii a fost deschis vineri, 19 iulie, la ora 12:00 cu ajutorul unui avion cu banner personalizat „Zilele orașului Turceni 2019” care s-a perindat deasupra orașului Turceni, dar și a localităților învecinate lansând invitația publică de participare adresată tuturor gorjenilor. Ulterior, atmosfera de sărbătoare a fost sporită de târgul meșterilor populari, urmând ca seara să fie animată de un spectacol folcloric.

Sâmbătă, organizatorii evenimentului au pregătit o serie de activități interactive pentru toate categoriile de vârstă, dând startul cu manifestarea dedicată copiilor Tip-Top Minitop, urmată de activitățile sportive precum concursul de fotbal-tenis, concursul de tenis de masă și expoziții, demonstrații și circuite automodele RC. Talentul a fost pus încă o dată în valoare prin organizarea festivalului-concurs de muzică populară pentru copii și tineret „Pe dunghița Jiului”, iar ulterior participanții au fost răsplătiți cu premii în bani. Activitatea a fost încheiată printr-un recital al Ansamblului Folcloric Maria Lătarețu Tg-Jiu. Seara de sâmbătă a întâmpinat pe scenă artiști celebri care au susținut un spectacol de muzică pop prezentat de vedeta TV, Roxana Vașniuc.

Zilele orașului Turceni au continuat duminică cu manifestări inedite care au început încă din zorii zilei prin concursul de pescuit organizat la Balta Murgești, unde au fost acordate premii și trofee aferente celui mai tânăr pescar, celui mai vârstnic pescar și capturei celei mai mari.

Deși temperatura atmosferică a fost ridicată, amfiteatrul de vară a fost plin de numeroși copii care s-au bucurat de un spectacol de magie, teatru, comedie, picturi pe fețe, dar și baloane modelate în funcție de preferințele fiecăruia în parte. Totodată, străzile au fost însuflețite de coloritul oferit de parada portului popular și festivalul de muzică și dans. Pentru a păstra vie amintirea Zilelor orașului Turceni 2019, organizatorii a pus la dispoziția celor prezenți Oglinda magică prin intermediul căreia s-au efectuat fotografii gratuite.

Închiderea evenimentului a fost memorabilă: Turceniul a fost cuprins în ritmul dinamic al zecilor de motocicliști care s-au reunit într-o paradă moto al cărui punct de plecare l-a constituit stația Peco Lukoil, dar și de ritmul magic conferit de prezența personajelor de carnaval care i-au impresionat pe cei prezenți până la ora ultimului spectacol.

În ultimele ore ale zilei de duminică, vedeta TV, Mihai Mitoșeru a fost cel care a întreținut atmosfera de distracție și voie bună invitându-i pe artiștii sosiți să încânte publicul prezent. După ora 24:00 cerul a fost martorul unui extraordinar foc de artificii.


Skip to content