Ziua vârstnicilor 2019

 

„Oglinda magică”, atracția petrecerii organizate cu ocazia Zilei Internaţionale a Vârstnicilor

Și anul acesta petrecerea dedicată vârstnicilor a fost un succes.Ca în fiecare an, pe 1 octombrie, pensionarii s-au adunat laolaltă şi s-au distrat ca în tinereţe. Autoritățile din Turceni și-au dozat energia pentru a oferi o seară de neuitat participanților.
După o viață de muncă în diferite meserii, vârstnicii din toate zonele Turceniului au petrecut într-un cadru relaxant în incinta Complexului Ștrand Murgești. La petrecere au participat peste 450 de vârstnici. La sosire, fiecărei doamne i-a fost oferit câte un trandafir.
Pentru a face sigură participarea tuturor celor înscriși, primăria a pus la dispoziție transportul acestora gratuit, cu autobuze si microbuze din punctele Stramba-Jiu (Lotași), Turcenii de Jos (magazin Draghici), Stolojani (școală), Turceni (centru) pana la Complex Strand Murgești. O dată ajunși la eveniment vârstinicii s-au bucurat de o masă festivă într-o sală special amenajată pentru acest eveniment. Fiecare invitat a fost servit cu un meniu format din aperitiv, friptură, desert.
Cuplurilor care au aniversat 50 de ani de la căsătorie le-au fost dăruite aranjamente florale și diplome. Atmosfera a fost una de joc și voie bună fiind întreținută de o formație de muzică populară. Horele şi sârbele i-au atras pe vârstnici ca un magnet şi, în ciuda vârstei, aceştia au dansat ca în tinereţe.
Surpriza petrecerii a fost “oglindă magică”, un aparat foto care le-a imprimat pozele pe loc. Mulţi dintre ei au stat la coadă ca pe vremuri pentru o fotografie “clasică”, pe hârtie.Fotografiile au fost înrămate și dăruite participanților la plecarea de la eveniment.


Skip to content